Klausova strana je reálnou hrozbou

O tom, že Klausova strana vznikne, vůbec nepochybuji, a to z řady důvodů.

Jak už bylo vícekrát zmíněno, prezident Klaus chce být hlavním hráčem během českého předsednictví EU, a proto usiluje právě v těchto dnech o to uchopit reálnou moc ve státě. Pokud mu opozice půjde na ruku, může nová strana s případnými přeběhlíky potopit vládu.

Myslíte si, že přeběhlíky nezíská? Nenechte se mýlit. Nová strana má šanci na úspěch už proto, že Klaus do nové strany může nechat nasypat hromadu peněz. Neptejte se odkud, nebudete se stačit divit! A na penězích vždycky krachoval jakýkoli podobný projekt v minulosti.

Klaus v posledních měsících vyvíjí nebývalou aktivitu. Vypadá to, že má velké plány. Kdo ho podceňuje, mohl by být velmi překvapen. Už se chystá mediální show. Je samozřejmě třeba počkat na jednotlivá dějství, aby vznik strany byl řádně vyargumentován.

Klaus odměňuje loajalitu a budoucí přeběhlíci se stanou hrdými zakladateli budoucí významné nacionalistické a populistické strany. Lidí, kteří slyší na tyhle žvásty, je vždycky dost!

Klaus už také delší dobu usiluje o to zajistit svému synovi Václavovi politickou budoucnost. Nechal se přece slyšet, jaký že má syn politický instinkt a jak se s ním často radí. Jaká lepší šance by se mohla naskytnout než s novou stranou, která bude zároveň v budoucnu opečovávat Klausův nehynoucí odkaz. Mladý Václav Klaus už je nachystán.

Těmito tvrzeními jsem se dostal na dost tenký led, ale jsem přesvědčen, že řada komentátorů podceňuje Klausovu patologickou soupeřivost a houževnaté předivo neviditelných ekonomických a mocenských vazeb, které si za bezmála dvacet let na politickém výsluní vybudoval.

Zveřejněno 2. 12. 2008 na Aktuálně.cz

 

Autor: Václav Urban | čtvrtek 4.12.2008 23:54 | karma článku: 24,23 | přečteno: 2328x