Ministr dopravy chystá vyvlastňovací puč

Už tento měsíc bude chtít ministr dopravy Gustáv Slamečka přesvědčit některé poslance, aby vložili novelu vyvlastňovacího zákona jako pozměňovací návrh k některé z projednávaných a s problémem nesouvisejících předloh zákonů. Novelou chce ministr zrušit odkladný účinek soudního jednání o vyrovnání s vlastníkem pozemku na zahájení stavby.

Ministr chce bez širší diskuse o tomto zákoně a bez větší pozornosti médií propašovat jako legislativní „přílepek“ zásadní normu týkající se soukromého vlastnictví. Pokud takový návrh projde, státu se otevře cesta, jak zamést s lidmi, jako je farmářka Ludmila Havránková, která nestojí o finanční kompenzaci, ale chce po státu náhradní pozemky. V jejím případě za ty, které stát potřebuje pro stavbu dálnice D11 do Hradce Králové, a aby mohla nadále hospodařit.

Tento Lex Havránková státu umožní bezodkladně a nevratně zabavit jakýkoli pozemek, na kterém jeho úředníci rozhodnou o stavbě ve veřejném zájmu. Výši finanční kompenzace přitom bude moci stát ovlivňovat svým rozhodováním o účelovém určení a oceňování dotčených pozemků. Na náhradní pozemky zapomeňte, ty jsou jen pro vyvolené!


PRINCIP LEX HAVRÁNKOVÁ:

Majitele pozemků je třeba vyvlastnit, aby na pozemcích, které by bývali mohli dostat od státu jako náhradu, mohli zbohatnout vyvolení.

Kšefty si rozvracet nedáme!

-----------------------
Související články:

Původní článek Stát versus Ludmila Havránková Stát versus Ludmila Havránková má pokračování
Ministr dopravy chce kvůli Havránkové změnit zákon o vyvlastnění
Ze stránek senátora za KSČM: Slamečka chce usnadnit vyvlastňování pozemků pro dálnice

Autor: Václav Urban | čtvrtek 4.6.2009 10:58 | karma článku: 18,24 | přečteno: 1621x