Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Barry Goldwater

19. 12. 2007 12:03
Oba jsou z jedné stáje

Klaus i Zeman jsou oba z Prognostického ústavu, velice podivného komunistického zařízení, vytvořeného za ne zcela jasným účelem. Pokud byly oba instruováni k provádění jisté činnosti, je logické, že jeden bude více méně nenápadně poporovat druhého.

0 0
možnosti

sims

19. 12. 2007 15:37
Re: Oba jsou z jedné stáje

Ano, nazval jste to přesně. Myslím, že již včera jsme na tomto shodli u jiného článku. Já si myslím, že výměna VK za Zemana by bylo lezení z louže pod okap.

Nechápu, proč se lidi již důrazněji nedomáhají změny Ústavy - aby volba prezidenta byla přímá. Vždyť naše zastupitelská demokracie je patová a bezzubá záležitost. Důkazem je přešlapování na místě v přijetí důležitých zákonů např. důchody, Hrůzným úkazem je i přijatá reforma veřejných financí, kterou koalice zcela evidentně nezvládla. To co se jim pod taktovkou dvou přeběhlíků podařilo schválit není přece reformou. Reforma měla proběhnout především v daňové oblasti (zjednodušení daní, různá fin. zvýhodnění přehnat přes právě přes daňová přiznání, omezit přístup k sociálním dávkám, atd). Namísto toho, se ihned po zavedení reformy budou dělat další úlitby - lidovci se chystají na změny na základě zkušebního období, doktory zaměstnají jako výběrčí daní (poplatků).

Vždyť jsou jiné jednodušší cesty.

0 0
možnosti

sims

19. 12. 2007 15:53
Re: Re: Oba jsou z jedné stáje

Pokračování:

Zvýšením zdravotního pojištění např. o 50,- Kč pro pracující. Za důchodce a děti se stejně zvažuje změna. Poplatky za pobyt v nemocnici, lidé zcela akceptují.S limity 5000,- kč zase zbyrokratizovaný nesmysl. raději se měli zaměřit na ceny léků a vůbec lékovou politiku a zájmy farm. firem.  Již vůbec nechápu, jak by se mohlo uživit tolik lékáren, kdyby nebylo vše předražené. A řeči, že lidé vyhodí za kolik miliard léků ročně. Já jsem na léky poměrně dost opatrná, ale přesto staré léky vyřazuji.Když dostanete od lékaře balení a nemoc nevyžaduje vše spotřebovat, tak zákonitě nějaké léky zbydou.Pořád mám pocit, že někdo ty léky předepisuje (pacient to není), dále mi připadá dost nehorázné snížení nemocenských dávek.Nyní budou odpovědní lidé přecházet co půjde a simulanti si přece přivydělají třeba na fušce na kterou si neschopnost pořídili.A zase, někdo jim tu neschopenku napsal. Zato pání poslanci nemusí mít strach, jim se nic nekrátí, aby měli z čeho platit své hypotéky, že?

0 0
možnosti

Václav Urban

19. 12. 2007 17:27
Re: Re: Re: Oba jsou z jedné stáje

Ke zdravotnictví jsem se vyjádřil v diskusi u pana Hoffmana. Pro zajímavost uvádím i zde:

Je to rozumný názor, co se týče formy (vyjasnění zákonnosti či nezákonnosti plateb u lékaře).

Ale co se týče obsahu (situace zdravotnictví),

mám jednu neblahou zkušenost: (viz pokračování)

0 0
možnosti

Václav Urban

19. 12. 2007 17:28
Re: Re: Re: Re: Oba jsou z jedné stáje

Na hlavě se mi udělal pásový opar  – napuchne vám hlava, viry vám rozežírají nervová vlákna, trpíte ukrutnou bolestí a následky si ponesete řadu let.

Reakce našeho zdravotnictví – pokud vám není 50 let a více, aby vás to ohrožovalo na životě, nedostanete vysoce účinný antivirový lék za 300-500 Kč, protože je drahý. Ale nemůžete si ho koupit, protože je jen na lékařský předpis. A protože vám není 50 let, lékař ho nepředepíše, protože by ho musel zaplatit ze svého a ještě by byl popotahován zdravotní pojišťovnou.

Výsledek je tristní: protože si hrajeme na báječné bezplatné zdravotnictví, nedostanete účinný lék, přestože byste si ho rádi v takové situaci zaplatili.

Nevím, jaké mají být nyní změny, ale bylo by třeba především šlápnout na krk zdravotním pojišťovnám a farmaceutickým firmám, ale to by musela udělat vláda idealistů, a ne vláda nenažraných hochštaplerů (výjimky prosím o prominutí).

0 0
možnosti

Václav Urban

19. 12. 2007 17:10
Re: Oba jsou z jedné stáje

Děkuji za upozornění, moc o tom nevím, ale něco tuším.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2620x
Autor webu www.neuhaus.cz

Osobní stránka


Osobní blog na aktualne.cz

---
MOTTO:

V našem světě rychle se měnících hodnot (vítaných změn, které přináší technický a vědecký pokrok) podléhají změnám také duchovní, morální a umělecké hodnoty, ovšem daleko pomaleji a ne vždy k lepšímu.


Těžko říct, co přinese budoucnost. Rád bych si dovolil vyjádřit názor, že nový horizont nám může otevřít pokorný zájem o vnitřní či duchovní hodnoty. Naše technologické pokroky by nám měly poskytnout více času – budeme totiž potřebovat kulturu, abychom si to všechno mohli dovolit.


— Kurt Adler, 1965