Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

12. 9. 2008 13:47
Není příčinou

taky fakt, že jsou dnes v módě kampaně proti domácímu násilí, média hledají senzace a tvrdí, že násilníkem je snad každý druhý, údajně týrané děti jsou prý špičkou ledovce a ve skutečnosti je jich řádově víc... Sociální pracovnice a různé zakomplexované megery lezou lidem do rodin, když dítko spadne ze stromu policie pátrá po vinníkovi... Mít děti v Africe je mnohem snazší.

0 0
možnosti
ZPVA

Zase pod vlivem alkoholu

12. 9. 2008 9:10
Karma, karma, karma

a ještě jednou karma. R^

0 0
možnosti
R

Rode_orm

12. 9. 2008 7:22
A co Francie?

Francie je take socialni stat, ale problemy s  vymiranim rozhodne nema. A neni to jen pristehovalci, jak by se mohlo zdat. Prumerny Francouz ma alespon 3 deti, minimalne to plati na jihu. Jenze mit deti, tu neznamena problem a vyrazeni z bezneho zivota. Napomaha tomu rozhodne stat, ale i zpusob zivota. Ale i masivni zapojeni tatinku, kteri se detem venuji nekolik hodin denne a asi by je nikdy nenapadlo vyrazit trikrat tydne sami do hospody. Vzdycky vezmou sve deti s sebou. A ty hospody jsou pro deti uzpusobene.  Hlavni pricinou ovsem asi je, ze zde maji deti radi. A snizeni zivotniho standartu se nebere jako problem, nybrz fakt. A ze jsou na tom nektere pocetne francouzske rodiny financne opravdu spatne. Kam se na to hrabou mnohe ceske rodiny, ktere tvrdi, ze si druhe dite nemuzou dovolit.

0 0
možnosti
R

Rode_orm

12. 9. 2008 7:25
Re: A co Francie?

podotykam, ze jsem podstatnou cast sveho zivota prozila v Nemecku, Francii a v CR ziju teprve tretim rokem. To same, co se deje zde v CR, jsem videla i v Nemecku. Jen s tim rozdilem, ze treba V Bavorsku je ted in mit vice deti, treba i 4.

0 0
možnosti
AH

nyny.

11. 9. 2008 16:44
souhlas

k tomu opravdu není co dodat R^

0 0
možnosti
J

jcimrman

11. 9. 2008 11:13
Ale proč tedy USA nevymírají?

Pane Urban, děkuji za zajímavý článek. Jen je škoda, že jste nezmínil, proč USA nevymírají, i když tam na lidi působí stejné tlaky jako v Evropě ... ?

0 0
možnosti
K

Kimmy

11. 9. 2008 13:14
Re: Ale proč tedy USA nevymírají?

V USA hraji velkou roli pristehovalci a take silne nabozenske presvedceni - vetsina Americanu je vericich...

0 0
možnosti
Z

Zawgat_Mohammed

11. 9. 2008 6:52
Ano, tak to je.

My bychom dite chteli mit, ale vsichni nas zrazuji.

Napred musime mit vlastni bydleni, prece nebudeme s detmi v pronajatem byte (ktery je pronajaty mestem, takze prakticky naporad, dokud v nem budeme bydlet, platit najemne a chovat se slusne). Napred musime vice vydelavat, musime mit dostatecny prebytek, ne zit od vyplaty k vyplate s tim, ze mesicne usetrime jenom 100 nebo 200 Euro. A co deti stoji! Hluboky kocarek (ktery vubec nechceme, protoze je mi proti mysli vzdalenost mezi mnou a tak malym ditetem), sportovni kocarek, postylka (ta, kterou mame v byte po predchozich najemnicich, nestaci), pleny (papirove nechci a hadrove se bez uzitku vali u mych i muzovych rodicu), vanicka, obleceni, hracky (tez bezucelne zabiraji misto u mych rodicu). Dite prece "musi" mit vsechno nove. Pokud ne, je na nej pohlizeno jako na chudaka, behem skolniho veku se z nej stava "socka".

Pokud do nasi situace privedu na svet dite, bude to okolim brano jako nezodpovednost.

0 0
možnosti
JM

praptak

11. 9. 2008 13:19
Re: Ano, tak to je.

A nechcete okolí raději hodit za hlavu a rodičovství si krásně užít.;-)

0 0
možnosti
K

Kimmy

11. 9. 2008 5:52
Chudi byli, jsou a budou

Nemyslim si, ze spolecnost ocekava, ze kazdy bude bydlet ve vlastnim dome - chudi a bohati byli a budou - a kdo se chtel vysvihnout do vyssi vrstvy, tak se bud vypracoval nebo prizenil (privdal)... to neni nic noveho pod sluncem.

Nemyslim, ze je sprave nutit lidi, aby meli deti proto, ze nekdo musi vydelavat na duchod. Lidi by meli deti chtit a cela rada lidi je porad jeste chce - nekteri dokonce hodne zoufale. Ale problemem je nedostatek moznosti efektivne skloubit rodinny a pracovni zivot.

Bohuzel nikomu nejde vysvetlit, jake to je mit deti... Ja jen vim, ze lide, kteri deti maji, toho nelituji, kdezto ti, kteri je nemaji, toho casto lituji... Jenze ve spolecnosti, ktera se na deti mraci jakozto na zdroj hluku a chaosu, je tem vahajicicm tezke vysvetlit, jak nadhere muze rodicovstvi byt.

Lidem casto taky chybi trosku perspektiva - mozna by lide meli povinne jezdit na staz do chudych zemi, aby si prestali stezovat, ze by dalsi dite "neuzivi".

Kimmy

0 0
možnosti
RP

radim36

11. 9. 2008 0:03
nízkopříjmové skupiny

Souhlasím s článkem. Jen bych ještě dodal, že snad většina rodin nebo lidí s přijmem v té nižší polovině maká až na doraz,  aby měli pro sebe a své děti všechno to, co ukazuje, že nejsou chudobní. Tito lidé na takové spotřební věci vynakládají i peníze, které by měli správně spořit na stáří. Až proto budou v důchodovém věku a nebudou tělesně schopni si přivydělávat, budou odkázáni jen na státní důchod a budou trpět nedostatkem.  Další lidi, kteří budou bezdůvodně hozeni na krk státu a jeho podporám. Vlastně tak lidi odsouvají chudobu do budoucnosti, do doby, pokud se toho dožijí, až na tom budou zdravotně špatně a chudoba tím bude mnohonásobně citelnější.  A pro společnost dražší.

Karma

0 0
možnosti
KU

Karelur

10. 9. 2008 17:25
Za nepriznivy demograficky vyvoj nemuze nahoda

,ale systém a  souvisí to s růstem daní. Dřív měli evropané třeba 7 dětí a uživili je. Pak přišli světové války a po nich nárust zdanění na opravu válečných škod. Lidi si nemohli děti dovolit a nemůžou ani nyní kdy škody, kvuli kterým se původně daně zvedali jsou už dávno opraveny. Bohužel politici si zvykli na příjem peněz pro stát. Lidé jsou vysokými daněmi motivováni k tomu aby neměli děti(je to zátěž) a živili stát a socky.Lidé se mylně domnívají, že se o ně stát v důchodu postará,ale to se mýlí. Jednak proto, že stát ty peníze prostě už projedl. A jednak proto , že muslimská společnost (která to tu možná s podporou levice převezme) rozhodně sociální systém a státní důchody nikde v jejím světě nepodporuje.Není důvod si myslet , že v Evropě se bude chovat jinak...

0 0
možnosti
Z

Zawgat_Mohammed

11. 9. 2008 6:23
Re: Za nepriznivy demograficky vyvoj nemuze nahoda

"A jednak proto , že muslimská společnost (která to tu možná s podporou

levice převezme) rozhodně sociální systém a státní důchody nikde v

jejím světě nepodporuje.Není důvod si myslet , že v Evropě se bude

chovat jinak..."

Pardon, nebyl to nahodou islam, co zavedlo placeni zakatu, ktery je pouzit pro pokryti potreb chudych? Zakat, jeden z peti piliru islamu, funguje na podobnem principu jako dnesni socialni system.

0 0
možnosti
JK

jejkap

10. 9. 2008 16:24
Ukazka toho, jak ma vypadat polemicka reakce

R^

0 0
možnosti
V

Vikina

10. 9. 2008 17:16
Re: Ukazka toho, jak ma vypadat polemicka reakce

Tak to jsem zvědav, co na to E. Pallotto.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2620x
Autor webu www.neuhaus.cz

Osobní stránka


Osobní blog na aktualne.cz

---
MOTTO:

V našem světě rychle se měnících hodnot (vítaných změn, které přináší technický a vědecký pokrok) podléhají změnám také duchovní, morální a umělecké hodnoty, ovšem daleko pomaleji a ne vždy k lepšímu.


Těžko říct, co přinese budoucnost. Rád bych si dovolil vyjádřit názor, že nový horizont nám může otevřít pokorný zájem o vnitřní či duchovní hodnoty. Naše technologické pokroky by nám měly poskytnout více času – budeme totiž potřebovat kulturu, abychom si to všechno mohli dovolit.


— Kurt Adler, 1965