Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

ppelc

10. 9. 2008 11:11
Souhlas

akorat s tou kulturou se krapet mylite. Myslim, ze "ceska alternativa"  ma sve kousky na vysoke umelecke i intelektualni urovni. Ze nejsou videt v televizi? Komu to vadi...

0 0
možnosti
PH

Anuta

10. 9. 2008 10:48
Skvělý blog

Už dlouho jsem nečetla žádný blog tady s takovým zaujetím (výjimku tvoří Lea Winterová a její seriál o nedonošeném synovi). Myslím, že autor docela trefil hřebíček na hlavičku.

Zrovna včera jsme šly s dcerou z výtvarného kroužku a jedna holčička se nás udiveně zeptala: vy nejedete autem? Podotýkám, že bydlíme 3 stanice tramvají od kroužku a přijde mi úplně zbytečné brát si na takovou cestu auto. Řekla jsem jí, že bydlíme blízko, a proto nejedeme autem, a odpovědí mi byl její udivený a nedůvěřivý pohled. Když potom někdo auto opravdu nemá, společnost mu již od malička dává najevo, že jaksi nezapadá. Tlak na výkon a materiální bohatství je nezdravě veliký.

Tak jsem začala u sebe a slovo socka o lidech bez auta a zahraniční dovolené do svého slovníku vůbec nepouštím a nedovoluju tak mluvit ani dětem. A časopisy, které mi radí, co musím mít, abych byla in, jsem přestala kupovat.

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

10. 9. 2008 10:59
Re: Skvělý blog

Jedna blboučká otázka školačky vám kazí náladu?  To neberte vážně. 

Lidí, kteří auto nemají je spousta. A těch kteří mají, ale necítí potřebu všude jezit autem jsou denně plné autobusy.

0 0
možnosti
L

Libertad

10. 9. 2008 10:43
Povinná četba politiků

Váš článek  by měl být povinnou četbou všech politiků.  

0 0
možnosti
JP

Ginny

10. 9. 2008 10:33
Je skvělé narazit na moudrého člověka

Je skvělé narazit na moudrého člověka. A ještě lepší je zjistit, že má čtyři děti a předá svoje geny dál!!!

Pane Urbane, fandím vám. Vyjádřil jste přesně to, co si myslím, jen to nedokážu tak pěkně zformulovat a podepřít fakty.

0 0
možnosti
PK

juggler

10. 9. 2008 10:30
skvele napsane .....

a smutne pravdive .....

0 0
možnosti
KL

cliff

10. 9. 2008 10:12
myslim, ze problem je trochu sirsi.

lidska prava maji vsichni, ale zodpovednost jen nekteri. spousta veci ztratila svoji pravou hodnotu. i kdyz to bylo a je v zajmu solidarity, plynou z toho znacne problemy jako je naduzivani a zneuzivani takovych statku. byl zaveden dle meho nazoru chybny system duchodoveho pojisteni, kdy se nestaram o svoji budoucnost sam, ale (pokud pracuji) hazim znacnou cast svych prostredku do cerne diry a doufam v to, ze az cast z nich budu potrebovat, budou pro me pripravene. problem neni v demografickem vyvoji ale nesmyslnem prerozdelovani. je normalni ze z danoveho zakladu ve vysi 40.000,- CZK zustane 22.000,- ? musi byt sluzby ktere od statu dostavame tak drahe?

vzdycky jsem pobavene cetl ruzne poplasne reakce demografu a politiku na to, ze spolecnost vymira, lide nechteji mit deti. je toto opravdu takova tragedie nebo se z onoho vyvoje stava tragedie jen pro zvoleny model financovani potreb spolecnosti? ktera vyssi moc stanovila ze na tomto uzemi musi zit 10 mil. obyvatel a ne treba 5?

0 0
možnosti
JV

Josef II

14. 9. 2008 13:30
Re: myslim, ze problem je trochu sirsi.

Cliffe ! Az bude Cechu jen milion, tak hranice uz neuhlidame a ceskou kotlinu zaplavi jine rasy !!

0 0
možnosti
PU

spalovac

10. 9. 2008 10:02
Perfentní

R^

0 0
možnosti
PU

spalovac

10. 9. 2008 10:02
Re: Perfentní

Himbajs! Perfektní samozřejmě ;-D

0 0
možnosti
MT

Michal Tiller

10. 9. 2008 10:00
Mluvíte mi z duše

Naprosto souhlasím a děkuji, že jste to napsal tak střízlivě!

0 0
možnosti
MS

Mr. SkyFish

10. 9. 2008 9:26
Úsměvné

Chudoba - zajímavé slovo. Kdo to je "chudý"? V dnešní postsocialistické společnosti, která práci a výsledky cca 1/3 lidí cpe horem dolem bez jakékoliv kontroly nebo požadavkem na odezvu do zbytku společnosti? :-) Je chudý nezaměstnaný, kterému zvoní v kapse nový mobil? Je chudý snad dělník, který žije v podnájmu a před domem má starší auto? Je chudý žebrák, ochoten vynaložit 30 000 ročně jen za chlast? Nebo je chudý zadlužený člověk, kterému v obýváku visí nová plasmová televize?;-D Problém Evropy je, že chudoba tu zmizela cca před 30 lety. vy nevíte, co to je být chudý. Zajeďte si do Afriky, kde vaším jediným majetkem bude kus hadry mezi nohama a chýše z roští a místo cigaret a chlastu na hlavu, kde ČR vede nebudete mít ani na žrádlo.

0 0
možnosti
JM

Hucul

10. 9. 2008 9:43
Re: Úsměvné

Ovsem v Africe nemate za dvermi socialni pracovnici, kdyz poslete dite do skoly v obnosenych hadrech. Tady ano.

0 0
možnosti
L

linteo

10. 9. 2008 9:10
Na tohle se nedá napsat nic jiného než souhlas

Také plně souhlasím s autorem. Když si to člověk uvědomí tak je to dost hrozné. Ale asi se s tím nedá nic jiného dělat než v rámci mezí jít proti proudu - ty nejnovější mobily atd. dětem nekupovat a snažit se to ustát tím že budu svým dětem věnovat víc času a míň materiálních statků a doufat že to možná jednou ocení. Prostě se snažit najít zlatou střední cestu, ale uznávám že je to cesta po hraně a je velmi snadné s ní sklouznout. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2620x
Autor webu www.neuhaus.cz

Osobní stránka


Osobní blog na aktualne.cz

---
MOTTO:

V našem světě rychle se měnících hodnot (vítaných změn, které přináší technický a vědecký pokrok) podléhají změnám také duchovní, morální a umělecké hodnoty, ovšem daleko pomaleji a ne vždy k lepšímu.


Těžko říct, co přinese budoucnost. Rád bych si dovolil vyjádřit názor, že nový horizont nám může otevřít pokorný zájem o vnitřní či duchovní hodnoty. Naše technologické pokroky by nám měly poskytnout více času – budeme totiž potřebovat kulturu, abychom si to všechno mohli dovolit.


— Kurt Adler, 1965