Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Hucul

16. 1. 2009 11:24
Kvuli lobbismu...

... se jedna rodina souzi, mnoho motoristu jezdi oklikou a danovi poplatnici plati a plati. Kdyby politicka reprezentace a jejich administrativni zbytecni nebyli tak nekompetentni, dana rodina uz davno mela vhodne a kvalitni kompenzace, ktere by rada prijala, dalnice by stala a danovi poplatnici by po kauze ani nevzdychli. ;-O

0 0
možnosti
MP

Muf Puf

16. 1. 2009 9:59
Pořád to stejné!

Když mám já holej zadek, tak ať ho maj holej fšichni a běda, když se najde někdo, kdo by mohl mít o trochu víc než já! To ať ho sklátí mor a je prokletej do pátýho kolena.Přitom těmhle dementům nedochází, že denně nás drbou státní úředníci a jejich kámoši na různejch stupních rádoby státní správy.Ale protože to není medializovaný, tak to těm tydýtům nevadí!:-©(Y)

0 0
možnosti
ML

m. l.

16. 1. 2009 10:02
Re: Pořád to stejné!

Však na tomto základním principu je založen úspěch hned několika politických stran :-)

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

16. 1. 2009 9:47
Uvědomte si, že příště může padnout oko úředníka

na vaši chatu, louku, rodinný dům atd. Stát má sloužit občanům, nikoliv opačně. Jak by se asi spor řešil, kdyby příslušné pozemky patřili tomu radnímu, který dnes brání slušnému vyrovnání. Jsem přesvědčena, že kdyby stát slušně jednal před těmi 16 lety, tak by žádný spor nikdy nebyl.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

16. 1. 2009 9:17
Vyvlastnění

Jsem pro vyvlastňovací zákon, jelikož by se teoreticky mohlo stát, že by v budoucnu všichni vlastníci pozemků odmítli své pozemky prodat nebo vyměnit a tím pádem by se nepostavil ani km dálnic nebo silnic. Jsem pro vyvlastnění ve státním zájmu (tzn. silnice, dálnice apod.), ale nejsem pro vyvlastnění v zájmu úzké skupiny (tzn. postavení továrny, nákupního střediska apod.)

0 0
možnosti
MB

kuttna

16. 1. 2009 9:28
Re: Vyvlastnění

Za obecný zájem považuji nezabetonovanou krajinu a ne dálnice na každém kroku.

0 0
možnosti
V

vnislav

16. 1. 2009 9:17
Do čítanek se dostane určitě.

Třeba jako zrůda, co nestydatě vydírala stát, potažmo všechny daňové poplatníky. R^

Taky jí držím palce, aby se jednou těma prachama zadávila. V

Ale jinak proti ní nic nemám.:-/

0 0
možnosti
ML

m. l.

16. 1. 2009 9:41
Re: Do čítanek se dostane určitě.

Zrůda je ten státní úředník který ji řekl, že žádné pozemky vyměňovat nebude, že za tento jí zaplatí cenu podle oficiální cenové mapy a jestli nějaké jiné pozemky chce tak ať si je koupí v dražbě od pozemkového fondu - za cenu tržní, několikrát vyšší než ta výkupní. Vy byste snad na to přistoupil?

0 0
možnosti
L

loginname_

16. 1. 2009 8:49
Držím jí palce

R^V

0 0
možnosti

balonek

16. 1. 2009 7:49
všichni úředníci,

kteří mají v pracovní náplni výkup pozemků včetně královéhradeckého krajského radního Miroslava Uchytila jsou PRASATA.

0 0
možnosti
M

marhule

15. 1. 2009 23:13
výhra

Každopádně je to výhra pro jednoo občana, kterou zaplatíme my všichni. Snad se nedomníváte, že na tom skutečně bude sksutečně hospodařit? Počká si, až opadne zájem a hezky potichu prodá - třeba ne všechno, ale určitě ten přebytek, co dostala jaksi :-(navíc.

0 0
možnosti
ML

m. l.

16. 1. 2009 0:04
Re: výhra

To je výhradně její věc co s těmi pozemky udělá :-) Jestli zbohatne tak zbohatne stejně jako by zbohatl kdokoliv jiný kdo by si ty pozemky koupil. A proč by za svůj majetek nemohla chtít nejvyšší možnou cenu? To je právo každého a jsem si téměř jist, že i Vy byste postupoval obdobně. Nebo byste nechal 900000000 korun jen tak plavat, protože si lidi myslí, že byste moc zbohatl a že by vám to nesvědčilo?

0 0
možnosti
R

raks

15. 1. 2009 22:56
srovnání

Bude dobré udělat srovnání tohoto případu, kdy půda paní skutečně patřila. Ze strany státu nebylo rozumně postupováno, souhlasím s tím, ať teď dostane víc peněz. Za spekulace s půdou, kde pomohlo ministerstvo zemědělsví   a Fond národního majetku prodat půdu pro novou runaway letišti,atd, vydělala Penta čtyři miliardy. Kdo je větší lump?

Kdo okrádá tento stát více, než jeho zkorumpovaní úřednící, prolobovaní až do nejnižších míst ?

0 0
možnosti
Y

Yarda.

15. 1. 2009 22:50
Co kdyby byla zveřejněna identita

(a stranická příslušnost) těch ouřadů co to tak "dobře" zařídili - tedy pokud je to pravda. Třeba by se našel ochotný lidumil co by je pověsil za koule do průvanu. Nebo co jim ty náklady které z toho vznikly předepsat k úhradě?

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2620x
Autor webu www.neuhaus.cz

Osobní stránka


Osobní blog na aktualne.cz

---
MOTTO:

V našem světě rychle se měnících hodnot (vítaných změn, které přináší technický a vědecký pokrok) podléhají změnám také duchovní, morální a umělecké hodnoty, ovšem daleko pomaleji a ne vždy k lepšímu.


Těžko říct, co přinese budoucnost. Rád bych si dovolil vyjádřit názor, že nový horizont nám může otevřít pokorný zájem o vnitřní či duchovní hodnoty. Naše technologické pokroky by nám měly poskytnout více času – budeme totiž potřebovat kulturu, abychom si to všechno mohli dovolit.


— Kurt Adler, 1965