Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rozebral jste to moc dobře. To se na blogu zase tak často nevidí. Díky. Těším se na vaše další příspěvky.

0 0
možnosti
Foto

K čemu se zabývat výkladem desatera, když ho nikdo nezná a i kdyby, tak se jim stejně téměř nikdo neřídí.

1 1
možnosti
PP

Kdysi lidem stačilo desatero a nepotřebovali spoustu zákonů, v současné době nikdo neví, kolik je platných zákonů a zákon nikomu nenařizuje to vám jako občanovi sdělit. A neznalost zákona nepomlouvá. Tedy třeba toto si můžete z desatera vzít, že zákonů má být méně. Další, že není potřeba vše řešit, že stačí zvyklosti. Třeba roky prezidenti chápali, že platí zvyklosti a přišel Zeman a porušil je a tedy musí být kvůli takovým lidem další zákon. Dříve lidé zvyklosti chápali více a stačilo jim opět to desatero. Tedy proč se jím lidé neřídí a musí být další nové zákony.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2620x
Autor webu www.neuhaus.cz

Osobní stránka


Osobní blog na aktualne.cz

---
MOTTO:

V našem světě rychle se měnících hodnot (vítaných změn, které přináší technický a vědecký pokrok) podléhají změnám také duchovní, morální a umělecké hodnoty, ovšem daleko pomaleji a ne vždy k lepšímu.


Těžko říct, co přinese budoucnost. Rád bych si dovolil vyjádřit názor, že nový horizont nám může otevřít pokorný zájem o vnitřní či duchovní hodnoty. Naše technologické pokroky by nám měly poskytnout více času – budeme totiž potřebovat kulturu, abychom si to všechno mohli dovolit.


— Kurt Adler, 1965