Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

oháníte se odbornými vědeckými pracemi: přitom zapomínáte, že odbornost vědecké práce a její přínos nespočívá v tom, že kopíruje něco, co už někdo někde zveřejnil. Rv

 vědecké práce se bez kopírování naprosto obejdou, dokonce je to základní požadavek na vědecké práce. 

neobhajujte své krádeže softwaru nějakým přínosem lidstvu - je to sprostá a přízemní manipulace Rv

1 1
možnosti

J78a10n 29P57a52v64e11l

22. 1. 2014 18:32

Bod po bodu, odstavec po odstavci.

Kopírováním vnikne škoda stejně jako fyzickou krádeží. Jestliže ukradnu třeba míčky za 200 Kč, chybí v pokladně daného obchodu 200 Kč. Jestliže si místo nákupu alba stáhnu dané album zdarma, vydavatelům chybí v "pokladně" 200 Kč. Tj. ve výsledku jsou v úplně stejné situaci jako ti kteří byli okradeni fyzicky. Je tu jeden důležitý rozdíl. Zatímco kdyby si někdo nemohl ty míčky ukradnout, tak by je koupil. U alba by si ho koupil každý tak desátý pirát, možná ještě daleko méně.

Hlavním důvodem pirátství je cena a mizerná distribuční politika vydavatelství. Určitá část lidí si bude muziku a filmy kvůli nulové ceně stahovat stále, ale je velké množství které by od pirátství odradil správně nastavený distribuční systém. Argument s indickými dětmi je, ... . Ok, budu mluvit slušně.

Sdílení je věc hrdosti, zisku, komunity, prestiže,  ...

Nějak jsem nepochopil pro se sem tahá komunismus. "OSA principy" vznikly na Západě.

Kopie si můžete stále vytvářet a na to kálí pes. To proti čemu se bojuje je masivní sdílení - tj. sdílení přes net a nelegální prodej. Vymáhání autorských práv je ve skutečnosti ochranou základních ekonomických principů bez nichž by se naše společnost technologicky nevyvíjela. Souhlasím s tím, že jejich délka je šílená. Ale nemyslím si že by základní princip napadal ekonomicky vzdělaný člověk (i když, podívám-li se na úroveň studentů ;-D) Pokud budete něco psát, můžete citovat zcela volně. Pokud citáty nebudete vydávat za své. * V oblastí autorských práv je hodně věcí v nepořádku, jsou tady lobistické tlaky, omezování svobod, nabourávání do soukromí, ... . Ale napadat princip autorských práv je, nemoudré.

2 1
možnosti

J41a46n 91P49a59v27e80l

22. 1. 2014 18:35

Omlouvám se. Ke konci mi už redakční systém směstnal poslední tři odstavce do jednoho, takže konec je kapku nestrukturovaný. U IT úrovně Idnes se tomu bohužel nejde divit.

1 0
možnosti

Historické zkušenosti ukazují, že myšlenka řekněme komunismu může fungovat jen v omezených komunitách na bázi dobrovolnosti, vynucování např. státem vždy špatně dopadlo.

1 0
možnosti

Podle mého názoru to máte trošku popletené.

Komunistům nevadilo kopírování, sami kopírovali kdekoho, komunistům vadilo šíření nechtěných informací.

Když někdo nabízí předraženou hudbu nebo film, tak si to prostě nekoupím, nebo nepůjdu na koncert. A že by knihy byly nedostupné? Jedním z důvodů, proč se knih vydává méně, je to, že se přestávají vyplácet, protože se kopírují.

Vy tvrdíte, že volné využití cizího duševního vlastnictví povede k větší svobodě? Možná konzumentů, ale určitě ne autorů, které vymýšlení čehokoliv živí.

S tím souvisí ochrana průmyslových designů. Roky vymýšlíte nějaký stroj a pak Vám ho někdo zkopíruje. Čas a peníze v p.....i. To je v pořádku?

Dříve takto šílená situace nebyla. ale jsem přesvědčen, že vznik různých ochranných svazů a nebo např. poplatky za čisté CD byly reakcí na kopírování, ne naopak.

2 0
možnosti

J67i56ř70í 81P92l72í26v20a

22. 1. 2014 12:02

"vláda tu není od toho, aby se starala o zisky" - přesně tak!

1 0
možnosti