Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nějak si nemůžu pomoci, ale dost by mne zajímalo, co za tou "chudobou, kdy nemají rodiče na jídlo pro děti", je. I ti lidé, kteří mají "jen" sociální dávky tohle zvládnou. 

Není to zas nějaká tendenční rádobyprůzkumná nepodložená akce?

0 0
možnosti

Nejdřív jsem myslel, že je to o tom, kolik si toho kuchařky a ekonomky z kuchyně denně rozeberou. ;-) Také si myslím, že talíř polévky a krajíc chleba "navíc" by se v kuchyni našly. Ať už pro kohokoliv. Před mnoha lety, když byl syn v 1. třídě, stalo se, že jsem se ho po cestě domů zeptal, co měli k obědu. Řekl, že neměl nic, protože jsme mu oběd nezaplatili. Nebyla to pravda, stvrzenku o zaplacení jsme družinářce odevzdali včas. Druhý den se to opakovalo. Začal jsem pátrat a zjistil jsem, že družinářka v pátek lístek připíchla na kalendář a pak otočila stránku. Stvrzenku zapomněla odevzdat. Dost jsem se rozčílil. Ne kvůli chybě, tu může udělat každý. Ale kvůli tomu, že klidně nechali 6leté dítě celý den o hladu. Řval jsem na ni :"To jste nemohla pro dítě zařídit talíř polívky?" Nemohla, nezajímalo ji to.

Je jistě hodně dětí, které si kupují v automatu ve škole colu, chipsy, tyčinky atd.. a na oběd mnohdy ani nejdou, protože je nenáviděná rajská;-D. V každé kuchyni něco zbyde. Kdyby se kantoři, kteří mnohdy znají tíživou situaci rodiny, trochu zajímali, talíř polívky by se našel. Jenže to by kuchařky nemohly odcházet s plnými taškami jídla. A kdyby jen toho vařeného. Běžně ukradnou kostky másla, maso, mouku, olej, čaj, cukr, šlehačku, zeleninu, ovoce atd.. Je tomu tak celá léta, nic se nezměnilo. Není třeba vymýšlet něco nového, chtít peníze od zřizovatele, sociálky a nevímcoještě. Až bude tak přísná kontrola, že si kuchařky neodnesou domů ani jablko, bude v jídelně dostatek "volného" vydatného a zdravého jídla, že se najedí i ti nejchudší, kterým třeba máma samoživitelka nemůže obědy zaplatit. Vím, že někdo namítne, že se přece nebude vařit navíc pro chudé z jeho peněz, že toho budou mnozí zneužívat. No, takhle jdou ty jeho peníze jen kuchařkám a ekonomkám. Tak co je lepší?

3 1
možnosti

Když si kuchařky neodnesou ani jablko, tak půjdou dělat něco méně namahavého a za stejný plat.

0 0
možnosti

Otázka taky je, co považujeme za chudobu. Pokud matka ve školce naříká, že nemá 10 Kč na kino,ale venku si zapálí cigaretu, nedá se o chudobě mluvit. Dokud kupují lidé balenou vodu a chipsy, nejsou chudí.

Co si pamatuji, vždycky si kuchařky ze školních jídelen doma krmili vepříka. Takže i dnes se najde dost polévky, pečiva nebo nevyzvednutých obědů, aby se nakrmily všechny děti, které do jídelny přijdou. Proč dávat prvňáčkovi plný talíř polévky a 5 knedlíků, když sní ani ne polovinu. A zbytek z talíře vyhodí. Stát bych do toho netahala, toto si může vyřešit vedení školy. Než nám to zatrhne EU.:-)

2 0
možnosti
Foto

U nás ve škole je jakýsi systém velikosti obědů. Prvňáčci dostávají míň než páťáci. A ti zase míň než deváťáci.

Připadá mi to trochu správné. Ale můj syn si na to stěžuje.

0 0
možnosti
Foto

Proč odtud zmizely mé příspěvky, které se přesně týkaly věci, a odrážely skutečnost, která se týká zneužívání sociálních dávek některými ,,nepřizpůsobivými" rodinami? Korektnost? Ne, zatloukání skutečnosti!

0 0
možnosti
Foto

Tak vy už řešíte i krádeže dětských obědů, pane policejní rado Kroupátko?

2 1
možnosti
Foto

Ten Váš článek jsem pročítal několikrát a trochu souhlasím a trochu ne.

Tedy rozhodně si nemyslím, že je mnoho dětí, které trpí hladem. Bydlím v ČB na známém sídlišti Máj. Moje děti chodí do zdejší školy a samozřejmě i do školní jídelny.

Jejich "sociálně slabší" spolužáci nejsou hladoví. Naopak. Kupují si v automatech plechovkové nápoje, sušenky, chipsy a  chodí téměř pouze ve značkovém oblečení.

A ROZHODNĚ JE NEZAJÍMÁ školní jídelna.  Na běžná jídla nejsou z domova zvyklí.

Na druhou stranu máte pravdu v tom, že spoustu jídla v jídelnách zbývá.

Polévky, chleba i čaje je určitě dost pro všechny. Ale chybí tam ten zájem od "chudých". Vždyť ty děti nechodí ani do družiny, protože jsou zvyklé být doma. Uvítal bych lepší systém objednávání/plánování/odhlašování obědů. Např. odhlásit oběd je možné jen 2 dny předem. Pokud to neudělám,  oběd propadne. KOMU??  Vyhodí se to.  Vyzvednout si oběd domů v kastrůlku lze pouze 2x za sebou. Pak i když ho platím, nic nedostanu. (údajně kvůli zneužíváním dotací na jídlo).  Ale nikdy, opakuji NIKDY, jsem nepotkal v jídelně rodiče "chudých" dětí, kteří by si přišli pro oběd do kastrůlku. Kdyby byl zájem a děti opravdu tak hladové, tak polévku, chleba a čaj by mohl dostat každý. A nestálo by to navíc skoro nic.  Ale ten ZÁJEM NENÍ. (jó, kdyby se rozdávali peníze místo jídla....) Ale

2 0
možnosti

Nezužujte to prosím na cikáňata.

Je spousta českých rodin, které mají velké problémy. A jejich děti skutečně občas nemohou jít na oběd, protože jim matky prostě na koupi stravenek nemohou dát.

1 2
možnosti

U nadpisu jsem se lekl že se autorovi nějak podařilo zjistit kolik toho kuchařky rozkradou;-DAle vážně ,chápu jeho altruismus ale kde chce s tím vstupováním všemocného nenažraného státu do soukromí skončit,bude zkoumat zda nosí zdravou obuv nebo si neničí páteř na proleželé postely atd mohl bych pokračovat do nekonečna.

1 0
možnosti
Foto

Už vidím ty stovky rodin nejmenovaného etnika, které i kdyby na obědy měly, tak je pár týdnů dítěti odepřou, však oni to gadžové na sociálce za chvíli zaplatí...

2 0
možnosti
Foto

Také se mi nelíbí, jak s dnes spousta lidí naučila natáhnout ruku a dostane co chce.

Opakovaně vás někdo prosí o pomoc v nouzi, ale většina z nich se do této situace dostala vlastní neopatrností, nebo životem nad poměry. Také jsme začínali bez bytu, auta  a zařízení. Postupně jsme si však vše vybudovali, nebylo to hned, ale bylo to bez velkých dluhů. Dnes se lidé dostávají do dluhových pastí hlavně kvůli vlastní hlouposti. Musí mít vše a teď, k tomu ještě pěknou dovolenou v zahraničí a je zaděláno na průšvih.

Již dostanu k problému který se zde řeší, děti a jejich stravování. Ve většině případech to není tím že by na to nebylo, ale tím že děti nejsou zvyklé jíst normální oběd. Raději si nakoupí mlsky nebo navštíví rychlá občerstvení, prostě stravují se tak, jak se stravují se svými rodiči.

Věřím že jsou rodiny, kde se opravdu musí šetřit, ale v těchto se určitě nešetří na dětech a to, že by neměly oběd se tady nestane.

 Něco jiného jsou případy, kdy rodiče pro svoji potřebu utratí i přídavky na děti a potom se zapálenou cigaretou vám říkají do kamery, že nemají dětem na mléko.

Tak v tomto případě to se na mě nezlobte, bych se žádnou pomocí nesouhlasila, naopak by bylo třeba se obrátit na sociální úřad, aby zaměstnanci podnikli patřičné kroky k nápravě. ;-O

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS