Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

říkáte transparentně by měly církve hospodařit? no proč ne pokud budou všichni tak i církve, jen nevím proč by měly jen církve, měl bych otázku, co je vám po jejich majetku?

0 0
možnosti

T85o12m59a74s 61S75l80u10k85a

25. 2. 2014 19:22

Zajímavý čísla, z toho vyplívá, že na mzdu jednoho zaměstnance církve je v průměru vyplaceno téměř 40 000 měsíčně.

0 0
možnosti
Foto

To je jen nepatrně víc než je průměr ČR

0 1
možnosti
Foto

Pane Kavko, vy mě vždy rozesmějete. Z vás by měl Josef Goebbels radost. Já nechápu jedno. ČSSD si podala proti restitucím stížnost v roce 2012 k Ústavnímu soudu, který církevní restituce schválil, poněvadž v nich neshledal nic nezákonného.  Já nevím, kde lidi berou stálou touhu církevní restituce napadat, vymýšlet si různé konspirace a přitom z toho, co píši je zřejmé, že jejich znalosti o dějinách skončili tak u Jiráska.

1 0
možnosti

A vy mne pane Kindl vždy udivujete svojí nechápavostí. Ale ono to bude tím, že se berete příliš vážně:-)

1 1
možnosti

Co bylo ukradeno, má být vráceno. To je spravedlnost. A to je v tomto případě apel na společnost, nikoli na církev. Církev jako taková by však neměla za každou cenu trvat na vyrovnání, které ona považuje za spravedlivé, přestože většina společnosti je za spravedlivé, resp. za vhodné nepovažuje. Jsou tu samozřejmě snadno vyvratitelné argumenty typu církev si všechno nakradla. Důležité je však to, že církev svým mocným úsilím o majetkové vypořádání proti vůli veřejnosti ztrácí důvěru společnosti a schopnost ji oslovit. 

Vždy je třeba uvažovat v širších souvislostech. Kdyby například církev měla málo prostředků a ani za přispění státu nedokázala zachovat mnohé kostely a kláštery dalším generacím, bylo by to jistě smutné. Oč méně smutné by bylo, kdyby tu byly jen krásné stavby jako svědkové minulosti, sloužící nikoli k oslavě Boha, ale k placeným prohlídkám coby svědků dávno přežité religiozity.

Je fajn, že existuje hospicové hnutí a že se budují nové hospice. Nebude-li vůlí vyšší moci, aby jich i přes snahu mnohých v církvi vzniklo více, i to je třeba respektovat.

2 1
možnosti

A můžete napsat proč vám církevní restituce vadí?

2 1
možnosti

A to ještě nevíte, že existuje tajná doložka ke smlouvě s Vatikánem, podle které stát prostřednictvím plateb do OSN Vatikánu poskytuje prostředky ve výši 154 mil. korun, za příslib, že se Vatikán nebude vměšovat do vnitropolitických záležitostí. :-)

6 1
možnosti

Je to v pořádku, ty prostředky slouží především k výživě církevních osob, včetně půacení pojistého tedy je to v souladu s nálezy Nejvyššího soudu v r. 1924 a 1925.

0 3
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2620x
Autor webu www.neuhaus.cz

Osobní stránka


Osobní blog na aktualne.cz

---
MOTTO:

V našem světě rychle se měnících hodnot (vítaných změn, které přináší technický a vědecký pokrok) podléhají změnám také duchovní, morální a umělecké hodnoty, ovšem daleko pomaleji a ne vždy k lepšímu.


Těžko říct, co přinese budoucnost. Rád bych si dovolil vyjádřit názor, že nový horizont nám může otevřít pokorný zájem o vnitřní či duchovní hodnoty. Naše technologické pokroky by nám měly poskytnout více času – budeme totiž potřebovat kulturu, abychom si to všechno mohli dovolit.


— Kurt Adler, 1965