Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Václav Urban

7. 2. 2008 21:00
Re: Posílám pár linků

Děkuji. Klausova péče o Turecko je vskutku dojemná. Koho reprezentuje svými výpady proti EU? Občany tohoto státu určitě ne. Jakže se říká tomu, když někdo v jeho postavení hájí zájmy cizí mocnosti?

0 0
možnosti

Barry Goldwater

7. 2. 2008 11:27
Je zajímavé,

že VK má velmi vlažný postoj členství ČR v EU, ale vstup Turecka by podporoval. Napadají mě dva důvody: 1. Vstup Turecka může potenciálně ohrozit soudržnost EU a vést k jejímu rozpadu. Jsou režimy, kterým by se to velmi líbilo.  V každém případě by to vedlo k mnoha problémům, které by se daly vhodnými zásahy zevnitř i zvenčí ještě zezílit. 2. Pokud by do EU vstoupilo Turecko, těžko by se zdůvodňovalo, proč by do EU nemohlo vstoupit také Rusko. 

Nedovedu si také představit nějakého levicového představitele státu (např. Cháveze), jak si jede převzít cenu amerického kongresu.  VK, pravicový obdivovatel Margarety Tatcherové a člověk, který má obavy, aby bojem proti globálnímu oteplování nebyla potačována lidská práva, nemá nic proti převzetí medaile od představitele nedemoratického státu, který lidská práva potlačujel a který se vměšuje do našich vnitřních záležitostí a nepokrytě nám vyhožuje.

0 0
možnosti

Václav Urban

7. 2. 2008 15:09
Re: Je zajímavé,

Díky za příspěvek. O tom Turecku jsem nevěděl. Teď má VK starosti, aby se neprotahovala volba a Švejnar nezískával popularitu u veřejnosti. Dneska jsem slyšel, jak nasadil svůj populistický tón. Nechápu, jak v souvislosti s Klausem může někdo vyslovit pojem důvěryhodnost.

0 0
možnosti

kubas_carreras

7. 2. 2008 9:01
.

Hehe, pěkně. A teď tu o Červené karkulce...

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2620x
Autor webu www.neuhaus.cz

Osobní stránka


Osobní blog na aktualne.cz

---
MOTTO:

V našem světě rychle se měnících hodnot (vítaných změn, které přináší technický a vědecký pokrok) podléhají změnám také duchovní, morální a umělecké hodnoty, ovšem daleko pomaleji a ne vždy k lepšímu.


Těžko říct, co přinese budoucnost. Rád bych si dovolil vyjádřit názor, že nový horizont nám může otevřít pokorný zájem o vnitřní či duchovní hodnoty. Naše technologické pokroky by nám měly poskytnout více času – budeme totiž potřebovat kulturu, abychom si to všechno mohli dovolit.


— Kurt Adler, 1965