Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

AncientMariner

4. 7. 2008 21:20
HAHAHAHA

 "Rusko na svou imperiální politiku nikdy nerezignovalo" hahahahahahahahahaha. Zato USA určitě rezignovalo....hahahahahahaha!!!!!!

:-© 

0 0
možnosti

Killingworth

5. 7. 2008 4:00
Re: HAHAHAHA

Preferujes to, co RUSKO dalo Cesku do roku 1989, nebo USA Cesku do dnesniho dne??? Jinymi slovy pro natvrdle: PREFERUJES CESKO 1948-89, NEBO CESKO 1989-2008????

0 0
možnosti

rezjir

4. 7. 2008 17:46
Mám krajní výhrady k tvrzení, že Rooswelt selhal v

Jaltě. Naopak oproti smluvnímu vztahu, který do Jalty existoval a který byl dán Prohlášením čtyř národů o všeobecné bezpečnosti, tj. USA, Velké Británie, Sovětského svazu a Činy, podepsané v Moskvě 30. října 1943 ministry zahraničních věcí, v němž vlády výše uvedených států zavázaly, že „po skončení nepřátelství nebudou používat svých vojenských sil na území druhých států, vyjímajíc k účelům, stanovených v tomto prohlášení a po společné dohodě.“ 

Toto prohlášení v podstatě říkálo, že to co obsadí noha vojáka daného státu do konce WWII, tak to jako sféra vlivu zůstává danému státu.

  Naproti tomu v Jaltě dosáhl Rooswelt na Stalinovi alespoň obecný příslib budování demokratického Polska ve velmi širokém pojetí výměnou za uznání lublimské vlády. V Jaltě to byl tedy  naopak Stalin, kdo začal ustupovat.

A ještě pozn.: Egypt a severní Afriku vždy uznávali za britskou séfru vlivu, a tak se do arabských záležitostí odmítali montovat. Viz paměti Opočenského.  

0 0
možnosti

rezjir

4. 7. 2008 16:15
Tak ale do prkýnka

Čemu tedy všemu má jeden americký radar zabránit? Není to na jeden radar trochu mnoho?

0 0
možnosti

radepur3

4. 7. 2008 17:08
Re: Tak ale do prkýnka

Hele Rezjire, proč tady neustále něco ironizuješ, vypouštíš rádoby moudra apod. Proč prostě nenapíšeš, že jsi komunista a rád bys tu měl zase rusáky za p*rdelí?

0 0
možnosti

sarumánek

4. 7. 2008 15:54
ano, ale...

Také já si myslím, že bychom se měli aktivně účastnit plánu na protiraketovou obranu Evropy a USA před raketami z agresivních muslimských států, nicméně nemohu přitom jako argument přijmout, že bez vojenské přítomnosti USA v Evropě by byla "Evropa pro Rusy snadným soustem".  Autor jaksi pozapomněl, že zde máme Evropskou unii a hlavně NATO, které jsou dostatečnou zárukou, že jakákoliv případná expanze Rusů do Evropy není v podstatě myslitelná.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS