Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

valerieq

2. 1. 2010 20:34
pastoušku si postavit můžete

ale budete za magora. úplně stačilo, že jsme šli bydlet do rozestavěného domu - sice jsme svítili a dokonce i topili, ale třeba vodu se nám podařilo zapojit až za cca 3 měsíce. a od příbuzných!!! jsme poslouchali, že nám stát odebere děti, že v tom!!! nemohou žít. problém je, že dneska ten standart chtějí úplně všichni. každá socka má plazmu, kabelovu televizi, drahé auto a jejich děti značkové oblečení, aby pak v hospodě nadávali na topolánka, že jim sebral přídavky na děti a že z čeho je mají živit. dřív by bydleli v jedné seknici a děti by boty dědily, případně byly rády, kdyby jim ti bohatší něco dali. dnes se ofrňují, že v krámě má pouze dva druhy šunky a kdo to má furt jíst.

0 0
možnosti

Hanicqua

16. 9. 2008 12:30
Evropa nevymre

Já bych se nebála toho, že by Evropa vymírala. Jen nebude stejná jako dnes. Česká republika by měla podle odborníků vypadat zhruba tak, že rodilý Čech v ní bude menšinou. Imigranti v Evropě nahrazují místo původní populace. A my můžeme být rádi alespoň za to :)[>-]

0 0
možnosti

Jirka1938

15. 9. 2008 16:50
Par nedostatku

Obyvatelstvo USA roste, protoze prichazeji emigranti a mexicka a cernosska cast se silne mnozi. Bile obyvatelstvo upada.   Myslim si, ze nizka porododnost bilych Evropanu souvisi s lenosti vypestovanou blahobytem. Porodit a starat se o vychovu deti vyzaduje usili, i kdyz jsou splneny majetkove podminky.

0 0
možnosti

otpusk

15. 9. 2008 16:39
A co černí?

Zdá se mi, že poněkud zapomínáte na Romy. Je pravidlem, že Romové mají víc než 5 dětí. A žijí v chudobě.

0 0
možnosti

Mar__tanka

15. 9. 2008 12:47
někdy je to jednoduché...

já prostě zatím nemám děti, protože jsme opravili bydlení (opravili ne proto, abychom měli nějaký standard společnosti, ale abychom měli střechu nad hlavou) a když spočtu splátku, elektřinu (ano, vím, jsem hrozný sobec když chci svítit), něco na jídlo a základní vybavení domácnosti (ne, myčku nemám), tak nám bohužel mnoho nezbývá...a přijít  o můj příjem a zároveň zvýšit početím potomka naše výdaje, je bohužel  destruktivní...

takže mít či nemít děti není o ničem jiném, než o pudu, který mi nedovoluje mít děti, dokud nebudu vědět, že je všechny uživim - nic víc a nic míň...

0 0
možnosti

Jirka1938

15. 9. 2008 16:52
Re: někdy je to jednoduché...

V chudych zemich Afriky a Asie takove mysleni nemaji. Proste plodi deti, i kdyz jsou v uprchlickych taborech bez jakychkoli zivotnich prostredku.

0 0
možnosti

Quazi

14. 9. 2008 13:57
souhlasím,

ale dovolím si trochu pozměnit příčinu. Nemít děti je důkazem nedostatku odvahy. Odvahy být jiný. Odvahy neúčastnit se konzumování na plný pecky, jak je teď v kursu. Odvahu nemít "domeček za Prahou", nejezdit v létě k moři a v zimě do Alp. Odvahu nemít auto, televizi a nechodit do hospody. A také odvahu to před ostatními přiznat a nemít z toho mindrák. Odvahu být jiný než ostatní. A navíc: vy třeba tu odvahu mít můžete, ale váš partner/partnerka a děti ne. Zdá se mi, že naše společnost je prosycená zbabělostí, že se budu mít hůř, než ti ostatní. Dobrovolná materiální chudoba má svůj spirituální význam, ale není nikdo, kdo by to propagoval. Ještě jsme k tomu nedorostli, ale stejně budeme nakonec okolnostmi donucení. Není zatím nikdo, kdo by nahlas říkal, že askeze je správná a potřebná. Zatím.

0 0
možnosti

Prickrose

15. 9. 2008 4:22
Re: souhlasím,

Odvaha neucastnit se konzumovani na plny pecky........hmmm, prave naopak, cim mate vic deti, tim vice konzumujete, tim nadelate vice odpadu, tim vice energie pouzivate, atd., atd. V dnesni dobe, kdy kazdy mame  bydleni s elektrikou, vodou, plynem a skoro kazdy mame svoje vlastni auto je prave nezodpovedne mit deti hodne. A silne pochybuju, ze by se nekdo chtel vratit do doby nasich pra,prababicek....ja tedy ne, a vy?

0 0
možnosti

Josef II

14. 9. 2008 12:50
Jen kratce ...

Nemuzete pane mluvit vseobecne,pausalizovat. Zil jsem i v zapadni Evrope a zjistil jsem, ze tohle opovrhovani chudymi je jen cesky fenomenum ! Tam se spise lide vysmivaji  poblaznenym materialistum, kteri musi vsechno ihned mit, jako male deti! Naopak, v urcitem estemu jsou tam drzeni kulturni a vzdelani lide, kterym staci knizka nebo gramofon. A nikde, nikde na svete neni sockou ten, kdo jezdi metrem !! To je ceska specialita.

0 0
možnosti

BoboHml

14. 9. 2008 13:09
Re: Jen kratce ...

R^

0 0
možnosti

zdenka.musil

14. 9. 2008 9:03
To je sranda?

To ze se clovek sam rozhodne nemit deti je produkt spolecnosti? Jako ze je to ted moderni???8-o To jsou celkem silna slova! Nekteri lidi maji svuj vlastni mozek, vite? A s tim, ze vymirame nesouhasim. POkud se podivate zpet do historie, zjistite, ze populace se vyviji v cyklech, nebo vlnach, jak chcete. Cesi se prave odrazili ode dna jedne takove vlny a na vymreni to rozhodne nevypada. A to, ze uz lidi nemaji deti v 19, ale zacinaji se stavat rodici az kolem 30 je dano prioritami a podle me vetsi zodpovednosti nez za dob nasich rodicu. To, ze vystuduji, koupim si byt a az pote splodim potomka, je pouho pouha vetsi zodpovednost za to dite!!! A jestli chudoba neni tolerovana? Chudoba je velmi subjektivni pocit. Nekdo se citi byt chudy a vydelava 40tis, nekdo s platem 8 tis se chudy neciti!

0 0
možnosti

Virus2

14. 9. 2008 16:42
Re: To je sranda?

"nekdo s platem 8 tis se chudy neciti! ", to je fakt, on totiž CHUDÝ JE.;-D

0 0
možnosti

František Stočes

13. 9. 2008 23:12
Vážený kolego, opatrně s tím, "Skutečnou kulturu,

která vyvěrá z morální vzpoury, jako například fenomén amerického blues, v poválečné Evropě nenajdete".Připomenu Vám z K. Kryla: "Demokracie dozrává/ do žaludečních vředů/.Bez poctivosti bez práva/ - a hlavně bez ohledů./ A je to mýlka soukromá/- snad z optického klamu,/ že místo srdce - břicho má/ a místo duše - tlamu." A rovněž musím připomenout, že tento trubadur a umělec par excellence vyl cenzurován a doslova uštván! Kým? Našimi demogratickými médii!

Ale jinak je článek seriozní. Karma.

0 0
možnosti

Václav Urban

14. 9. 2008 1:48
Re: Vážený kolego, opatrně s tím, "Skutečnou kulturu,

Kryl navazoval na americké písničkáře Boba Dylana a jeho předchůdce Woodyho Guthrie a byl samozřejmě výrazným umělcem, ale mám zde na mysli otázku: Jaký původní masivní fenomén zplodila poválečná kultura Evropy? Nic mě nenapadá.

0 0
možnosti

paskudilek

12. 9. 2008 19:11
Hezky napsané,

naštěstí někteří lidé nejsou ovce a řídí se vlastním rozumem.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS