Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Miloušek

9. 9. 2008 20:43
Hezkýýýýýýýýý

taky to tak nějak cítím, žel neumím vyjádřit.

Taky mám pocit, že se někam řítíme po spirále a že její "špička" je na dohled. I když se snažím svým způsobem života trošinku "brzdit" je to marnost nad marnost. ;-(

0 0
možnosti
T

TurboFrank

9. 9. 2008 20:30
Tento článek patří k těm, které se dají číst a mají smysl.

Většina autorů jenom hloupě žvaní nebo se chvástá jako nějaká Tydlitátová.

0 0
možnosti
RK

burmajones

9. 9. 2008 18:46
hezky napsáno

seš dobrej

0 0
možnosti
D

dnb

9. 9. 2008 18:40
ale tak

tak to bylo vždycky přece. chudýho člověka za elitu elita nepovažovala a chudej člověk byl nasranej na elitu. jde o to, kdo je dnes chudej člověk a kdo je elita. dnes chudej není nikdo, kdo sem píše a elita jsou .... sportovci že.....by? ;-D

0 0
možnosti
H

Helmut_Zazvorka_von_Reichenberg

9. 9. 2008 18:49
Re: ale tak

třeba Sokratés elitou společnosti nebyl? Poustevníci ve středověku nebyli elitou?8-o

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

9. 9. 2008 18:04
Tleskám

Dnes už druhý velmi kvalitní článek na blogu iDnes. Popsal jste situaci perfektně. "Společnost" "chudobu" neodpouští. Myslím si, že to co jste napsal se násobí velikostí místa bydliště.

0 0
možnosti
P

petrv19

10. 9. 2008 7:22
Re: Tleskám

problem je urcit, co je chudoba - nemit na chleba nebo na znackove obleceni, pripadne telefon?

0 0
možnosti
D

duhastrecht

9. 9. 2008 18:02
Na rozdíl od jiných

jste se trefil, autore, jen ještě doplňuji, že další důležitý faktor je také řízený rozpad rodiny, proč by muž měl dnes chuŤ mít děti, když se s ním manželka rozvede (70% manželství) neb je to pro ní ekonomicky výhodnější, tatíček stát takto nastavil a místo kýžené rodiny  mu zbyde akorát povinnost platit paní Vykutálené tučné výpalné, zvané alimenty. Tohle od plození dětí odrazuje také.

V dlouhodobém hledisku by ale toto vše pro český národ i pro celou Evropu nemuselo znamenat problém, společenské normy se můžou časem změnit a tatíček stát může ostrouhat, leč do tohoto stavu přišlo lifrování miliónů nepřizpůsobivých mohamedánů do Evropy za dnešního stavu vymírání původnéího obyvatelstva a tohle dohromady teprve stvořilo opravdový problém: za pár let tu máme občanskou válku, ve které nás vítězný islám Evropu vyvraždí. Poděkovat za to můžeme naší multikulty levici, naší vlastní krvi, islám jen využívá nečekaně nabídnuté historické šance, není iniciátor nastaveného procesu.

0 0
možnosti
L

lesicatko

9. 9. 2008 23:23
Re: Na rozdíl od jiných

Kde sa rozvádza 70 % manželstiev ?

Pokiaľ viem, v ČR je úhrnná rozvodovosť blízko 50 %, v SR presne 40 %.Nie že by to neboli desivé čísla, ale treba preháňať ?

0 0
možnosti
L

lesicatko

9. 9. 2008 17:50
čiastočne pravda, čiastočne mýty

Pravda  a presný postreh je v tom, že stúpajú nároky štandartnú úroveň v spoločnosti, mýty sú v tom, že vymiera Európa, ale nie Západ.

Treba si prečítať Kellera Súmrak sociálneho štátu, aby bolo jasné čo sa vlastne deje.

Nevymiera napríklad Francúzsko a škandinávske štáty, kde sa blíži úhrnný index plodnosti k 2,0, napak, problémy s plodnosťou má Nemecko, Taliansko, Španielsko.

Nesúvisí to marginálne s imigrantami ani etnickými skupinami, ktoré majú vysokú plodnosť, moslimovia  sú práve tak vo Švédsku, ako v Nemecku a Francúzsku, Rómovia napriek tomu, že majú v osadách plodnosť nad 4,3 dieťaťa na ženu nevytrhávajú z biedy ani ČR / 1,44 /  ani SR / 1,25 / .

Nesúvisí to ani s náboženským založením - je pravda, že okres s najvyššou plodnosťou v SR / 1,9 /  je Námestovo na Orave, typické religizioitou, ale ako potom vysvetliť  nízku plodnosť Talianska a Španielska ? V USA je to jednoznačne vysokým podielom latinoameričanov, ktorý udržuje ich plodnosť nad 2,1.Proste, treba hlbšie pochopenie

0 0
možnosti
E

EWCZ+

9. 9. 2008 18:52
Re: čiastočne pravda, čiastočne mýty

Ve Spojenych statech je nejvyssi porodnost ve statech, kde prijde nejlevneji si poridit dum a kde neni prilis multikulturno. Staty s velkymi mesty to vetsinou nejsou...

0 0
možnosti
JP

Ginny

9. 9. 2008 16:42
Autor to řekl i za mě

Jednak vám, pane Urbane, musím vyjádřit obdiv za to, že jste si troufl na čtyři děti.

A jednak s vámi musím plně souhlasit ve všem. I když ten Joch má taky hodně pravdy.

Nám v tom, abychom si pořídili čtvrté dítě, brání hlavně to, že nechci znova přerušit své zaměstnání.

Inu, tlak okolí je silný.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

9. 9. 2008 15:55
Dobrý

R^

0 0
možnosti
L

Lou.

9. 9. 2008 15:51
....

Taky nesouhlasim: ne vsichni premysli zpusobem, jaky tu popisujete.jeste porad je spousta lidi mladych, nezkusenych, socialne slabsich, kteri deti zkratka MAJI bez nejakeho velkeho planovani a premysleni.

A vetsina tech ostatnich to taky nejak zvlada, byt nekteri bez znackoveho obleceni, casto i bez auta a vlastniho domu... 

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2620x
Autor webu www.neuhaus.cz

Osobní stránka


Osobní blog na aktualne.cz

---
MOTTO:

V našem světě rychle se měnících hodnot (vítaných změn, které přináší technický a vědecký pokrok) podléhají změnám také duchovní, morální a umělecké hodnoty, ovšem daleko pomaleji a ne vždy k lepšímu.


Těžko říct, co přinese budoucnost. Rád bych si dovolil vyjádřit názor, že nový horizont nám může otevřít pokorný zájem o vnitřní či duchovní hodnoty. Naše technologické pokroky by nám měly poskytnout více času – budeme totiž potřebovat kulturu, abychom si to všechno mohli dovolit.


— Kurt Adler, 1965