Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

cojanato

2. 12. 2008 12:35
Autorovi dodatečně ......

KARMAR^R^R^........

......a některým diskutérům díky za střízlivé a rozumné názory.:-)

0 0
možnosti

johnpeters

29. 11. 2008 14:09
Souhlasim s Vasi vychovou

svych ratolesti.I snazorem na odsun nasich byvalych spoluobčanu ze Sudet a Sumavy.A vubec s Vasimi članky.  A tem,kteři s tim odsunem z neznalosti veci sympatizuji,doporucuji prečist si knižku Kdo financoval nastup Hitlera k moci,aby se jim už jednou otevřely oči,když už to neudělali davno naši žurnaliste.

0 0
možnosti

WIFI

24. 11. 2008 12:12
dotaz

A budete jim také říkat, že 99 % z  těch 3 mil. vyhnaných spoluobčanů chtělo čistou rasu a Slovany vyhladit, resp. přesdlit ? No to asi ne, to by nezapadlo do vaší teorie :-©

0 0
možnosti

gadun

24. 11. 2008 11:44
zide

nikdy nechodili do ulic, nikdy nikoho nepresvedcovali a mecem nepredelavali na svou viru, nechodej do mest rvat a mavat prapory. Presto jsou narodem, ktery prezil staleti utlacovani a vrazdeni, stale tu a stale je svu. Dnesni vlastenci co hulakaji proti jinym, se jen boji, ze ti jini budou lepsi a smetou je..... Autora mate karmu a uznani. R^

0 0
možnosti

erben3

24. 11. 2008 10:47
.

Jste neuvěřitelně hloupý člověk, snad vám někdy dojde proč. Rv

0 0
možnosti

antonio seruti

24. 11. 2008 10:34
opatrný souhlas

jen k tomu vyhnání - nelze soudit na základě dnešních měřítek, bylo po nejhorším válečným konfliktu v dějinách a většina z těch tří vyhnaných milionů se ve svobodných volbách vyjádřila pro Henleinovu stranu, která měla za cíl kompletní vysídlení českýho elementu ze střední Evropy.

0 0
možnosti

originalni_demokrat

24. 11. 2008 10:48
Re: opatrný souhlas

Ono to není až tak jednostranné. Československo mělo být federativní stát, a mělo více spolupracovat s Polskem. Prostě se to nepovedlo. Ono taky co za 20 let chcete. Myslím že by se k tomu dopracovalo postupem času. A žádní henleinovci by nebyli, byla by to normální parlamentní strana, zastoupená ve spolkovém sněmu. Prostě se to tak stalo a sebemrskačské historické teze o tom jak jsme sku-rv-ený národ, ničemu nepomůžou. Spíš se máme snažit aby se tak již nestalo. A udělat to tady lepší, aby k sobě byli lidé přívětivější, aby tady nechodily nacistické bojůvky našimi městy, zneužívajíc národní symboly. Jak se mají cítit Němci po nacistické minulosti, stále hrdí na německý národ. Rozhodně mají být na co hrdí i přes všechny špatnosti Hitlerovy mašinerie. A i my máme být na co hrdí a tu hrdost máme přeměňovat v lepší budoucnost.

0 0
možnosti

z-zaklad

24. 11. 2008 10:15
S autorem nelze než souhlasit

Co si pamatuji cca od nějakých 12-ti let sem si kladl otázku, co to je vlastenectví? Proč bych měl být nějak hrdý na, že jsem se narodil unitř nějaké čáry, kterou na globus namaloval člověk? Snad proto, že uvnitř té samé čáry se narodil někdo jiný, někdo kdo je snad považován za významného? A co potom ostatní významné postavy?

Jsem rád, že si podobné otázky kladou i jiní a zdá se, že docházejí i k podobným odpovědím. Já přece, žiji skutečně na velice malém kousku země a o ten mi jde. A pak žiju na Zemi, na planetě Zemi jako celku, na té mi pochopitelně musí záležet také, ale to už je jiná úvaha. Díky autore.

0 0
možnosti

Zly_Soused

24. 11. 2008 10:07
Zapoměl jste napsat,

že nejsprostější slovo je český národ.;-) 

Na pojmech stát a národ(ať už v jakémkoliv významu) nevidím nic špatného. Naopak.  Národ je něco jako rodina. Stát je jediná forma soužití, která dokáže lidem zajistit bezpečnost. Pokud slušně funguje a má dlouhou historii a tradici, tak proč na něj nebýt hrdý.

Pokud jde o odsun sudetských Němců, kteří se chovali neloajálně k zemi, která je kdysi přijala a dala svůj domov se můžeme lišit v názoru. Nevidím ovšem nic pozitivního na tom neustálém sebemskačství některých jedinců vůči vlastní historii. Tohle je snad dnes v Evropě nějaký nový mor, kterému se zbytek světa (hlavně toho muslimského) směje.

0 0
možnosti

Lisinha

24. 11. 2008 10:23
Re: Zapoměl jste napsat,

Hm, země, která je kdysi přijala - přesněji řečeno, král je  pozval, aby zúrodňovali.

No, a kdyby byli vymrskáni ti neloajální, neřeknu ani popel. Oni ovšem byli vymrskáni takřka všichni.

Na stát ovšem  může být hrdý jenom ten, kdo mu něco dává. Ten, kdo je hrdý akorát na tu douhou historii, je parazit na svých předcích - což je v poslední době oblíbenej přístup.

0 0
možnosti

brzdove desticky

24. 11. 2008 10:06
tak nějak

ano, slova vlast, vlastenectví, národ v poslední době získávají nahořklou pachuť.

měly své opodstatnění v době národního obrození, kdy český národ byl utlačovaný.

když nyní žádná poroba není, po mnoho desetiletí je čeština úředním jazykem a nikdo nám ho nebere, je to podezřelé a nebezpečné.

0 0
možnosti

originalni_demokrat

24. 11. 2008 10:03
Vlast

Nesouhlasím s tím, že slovo národ je sprosté slovo. Za R-U jsme jako mnohonárodní stát žili jako národ a Národní divadlo je taky sprosté slovo? To je dnešní doba. Lidé se nám snaží namluvit, abychom zapoměli na své předky, zapoměli na slovo národ, vstříc úžasné multikulturní společnosti. Já nacionalisty rád nemám, láska k vlasti je pro mě samozřejmostí, já jsem nikoho nevyhnal a nespravedlnosti se dějou všude na světě. Vlast mám rád společně se VŠEMI slušnými lidmi, co tady žijí, proto by mě nenapadlo chtít někoho vyhnat. Proto taky nemám rád nacionalistické partaje v čele s děvkou Edellmanovou. Ale to už je trochu mimo článek. Národ pro mě není sprosté slovo, neznamená to totiž, že bych tím zavrhoval ostatní národy. Romové jsou taky hrdí na svůj národ, hrajíc své písně, atd., já jsem hrdý zase na ten svůj, on na ten jeho a dohromady jsme občané jedné vlasti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2620x
Autor webu www.neuhaus.cz

Osobní stránka


Osobní blog na aktualne.cz

---
MOTTO:

V našem světě rychle se měnících hodnot (vítaných změn, které přináší technický a vědecký pokrok) podléhají změnám také duchovní, morální a umělecké hodnoty, ovšem daleko pomaleji a ne vždy k lepšímu.


Těžko říct, co přinese budoucnost. Rád bych si dovolil vyjádřit názor, že nový horizont nám může otevřít pokorný zájem o vnitřní či duchovní hodnoty. Naše technologické pokroky by nám měly poskytnout více času – budeme totiž potřebovat kulturu, abychom si to všechno mohli dovolit.


— Kurt Adler, 1965