Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

antonio seruti

24. 11. 2008 10:34
opatrný souhlas

jen k tomu vyhnání - nelze soudit na základě dnešních měřítek, bylo po nejhorším válečným konfliktu v dějinách a většina z těch tří vyhnaných milionů se ve svobodných volbách vyjádřila pro Henleinovu stranu, která měla za cíl kompletní vysídlení českýho elementu ze střední Evropy.

0 0
možnosti

originalni_demokrat

24. 11. 2008 10:48
Re: opatrný souhlas

Ono to není až tak jednostranné. Československo mělo být federativní stát, a mělo více spolupracovat s Polskem. Prostě se to nepovedlo. Ono taky co za 20 let chcete. Myslím že by se k tomu dopracovalo postupem času. A žádní henleinovci by nebyli, byla by to normální parlamentní strana, zastoupená ve spolkovém sněmu. Prostě se to tak stalo a sebemrskačské historické teze o tom jak jsme sku-rv-ený národ, ničemu nepomůžou. Spíš se máme snažit aby se tak již nestalo. A udělat to tady lepší, aby k sobě byli lidé přívětivější, aby tady nechodily nacistické bojůvky našimi městy, zneužívajíc národní symboly. Jak se mají cítit Němci po nacistické minulosti, stále hrdí na německý národ. Rozhodně mají být na co hrdí i přes všechny špatnosti Hitlerovy mašinerie. A i my máme být na co hrdí a tu hrdost máme přeměňovat v lepší budoucnost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2620x
Autor webu www.neuhaus.cz

Osobní stránka


Osobní blog na aktualne.cz

---
MOTTO:

V našem světě rychle se měnících hodnot (vítaných změn, které přináší technický a vědecký pokrok) podléhají změnám také duchovní, morální a umělecké hodnoty, ovšem daleko pomaleji a ne vždy k lepšímu.


Těžko říct, co přinese budoucnost. Rád bych si dovolil vyjádřit názor, že nový horizont nám může otevřít pokorný zájem o vnitřní či duchovní hodnoty. Naše technologické pokroky by nám měly poskytnout více času – budeme totiž potřebovat kulturu, abychom si to všechno mohli dovolit.


— Kurt Adler, 1965