Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tombry

4. 6. 2009 11:21
už aby to bylo

Už aby ten zákon prošel,protože to, co se děje u nás v Hradci, to je fakt neskutečný.Kvůli jedný ženský tu dálnice stojí snat pět let a nikdo s tím nehne. Už ji dávno měli ty pozemky vyvlastnit, dát peníze a byl by s tím šmitec a dálnice by dávno stála!

0 0
možnosti

Lesní sběř

4. 6. 2009 13:12
Re: už aby to bylo

Jestliže něco chci, musím si to koupit za takovou cenu, jakou mi nabídne prodávající; nemůžu přece přijít do autosalónu a říct "beru si támhleto Ferrari, tady za něj máte osmdesáttři šedesát a dvě dvacetikorunové stravenky."

Chybu v tomto případě udělal (a škodu by měl nahradit) ten, kdo zahájil stavbu, aniž předtím nechal vykoupit *všechny* pozemky. Pokud stát chce pozemky, musí za ně paní Havránkové dát takovou cenu, jakou ona uzná za vhodné - a rozdíl oproti tržní ceně pak vyúčtovat tomu hlupákovi, který to celé zavinil.

Jenže hnát odpovědné k odpovědnosti, to se u nás moc nenosí; u nás se raději anuluje vlastnické právo a nezbytné pozemky se prostě dodatečně ukradnou. Smutná to země.

0 0
možnosti

jafava

4. 6. 2009 18:47
Re: už aby to bylo

Smůla paní Havránkové je v tom, že není spřízněna s někým z "našich nejlepších". Tak se s ní zachází jako s vyvrhelkou společnosti. Pravda, ať jí dají náhradní pozemky tak, jak už se s ní jednou domluvili. To, že se dostali k moci jiní, neznamená, že dohody instutice s občanem se nedodrží. Je to jen umělé vyvolávání vášní. Dálnice by už měla být dokončena, ale hazardérství jejich stavitelů by nemělo mít dopad na paní Havránkovou. Každý jiný investor, který by začal stavět bez ohledu na to, zda ještě staví na svém pozemku nebo už na cizím, nedej bože aby jen ždibíčkem zasáhl na pozemek státní, bude mít velké problémy se stavebním úřadem. Pokud parlament schválí takový vyvlastňovací zákon, dostaneme se zpět do rozvinutého socialismu.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS