Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No na jedné straně je fakt, že západ celou tu "parádu" s muslimy způsobil svou agresivní vojenskou politikou (nebo naplněnou touhou po válčení a potřebě využít zbraně), ale ještě nikdy jsem (a to ani v historii) nenašel příklad, kdy by jednání ve smyslu biblickém - Ty po mně kamenem já po Tobě chlebem, nebo když dostaneš ránu na tvář, tak nastav druhou..... mělo úspěch. Když už si to Západ s muslimy, Al-Kajdou, islámisty a podobnou verbeží rozházel vlastní vinou, tak to musí po sobě taky uklidit. Nejsem zastáncem islamistických fanatiků, ale pořádek by měl uklízet ten, který ho udělal. A to jsou jednoznačně USA a jejich spojenci svými vojenskými hrami.

1 1
možnosti
Foto

Třeba Mahatma Gandhi tak dlouho nastavoval druhou tvář, dokud ten, kdo jej fackoval neuznal, že má pravdu. Samozřejmě, Gandhi měl v ruce více trumfů, ale i tento biblický "nastav i druhou tvář" vydatně napomohl k úspěchu.

Co "chleba a kamene" se týče, s tím mám osobní dobré zkušenosti. Vždy, když se mi podařilo laskavě reagovat na někdy i dost hrubé jednání, dosáhl jsem, čeho jsem potřeboval. Pokud si vzájemně snažíme vyjít vstříc, je větší šance najít oboustranně výhodné řešení. A snaha vyjít druhému vstříc je "nakažlivá".

0 0
možnosti
Foto

Otázka je, jestli se nám ten boj proti zlu dobrem někdy vyplatil. Jakož i milování nepřátel svých, nastavování druhé líce a házením chleba místo šutru.

Jak vidno, naši milovaní terorističtí bratři nám to teď hezky vracejí. Aneb - čiň čertu dobře a peklem se ti odmění.

2 0
možnosti

Čertu dobře činit nemusíte. Ale kdybychom se alespoň dokázali smilovat nad syrskými ubožáky v uprchlických táborech, z nichž mnozí ani muslimové nejsou, neb patří (světe div se!) ke křesťanům.

1 1
možnosti

"To, že bohatství západního světa z velké části vyrostlo na drancování celých kontinentů a otrokářském systému, je dodnes velice citlivá otázka"

Zdroje? Pokud je mi známo, v 19. století se kolonie podílely na národním důchodu Velké Británie z 5%. Čili jen tak po marxisticku plácáte, co vám zrovna na jazyk přijde.

1 1
možnosti

P98e94t84r 75N72o29v69á29k

13. 1. 2015 13:45

To není pravda. Když němce přesunete do Nogérie a Nigerijce do Německa, za dvě generace budou v Nigerii dálnice a v Německu trosky.

2 0
možnosti
Foto

Muslimové k nám  do Evropy přicházejí od 60 let. Kdo je nutil v té době k odchodu do Evropy. Jejich příchodem začínají pumové atentáty a to i přesto, že jim Evropa stále ustupuje, dělá vše proto, aby nebylo uráženo jejich náboženství. Muslimové mají právo stavět mešity, mají právo přerušit zaměstnání a věnovat se modlitbě. Výsledek žádný. Žádné náboženství v Evropě nevyžaduje ústupky a dokáže se přispůsobit. Muslimové ne.

1 0
možnosti

Předtím Evropané chodili do muslimských zemí a dělali jim tam daleko větší paseku než oni nám dnes.

0 1
možnosti

I když nesouhlasím se vším, je v tom článku hodně věcí k zamyšlení. Dalo by se říci, že opravdu sklízíme, co jsme zaseli. Kdyby západ nevedl války o suroviny v muslimských zemích a z jejich obyvatel neudělal utečence a imigranty Evropy, nemuseli bychom se dnes té islamizace tolik bát.

0 1
možnosti
Foto

A kdyby ve středověku muslimové nenapadali Evropu, nemusela by proti nim bojovat a vysílat křižáky.

2 0
možnosti

Jasne, kolonizace? A ktera? Perska, rimska, keltska, slovanska, mongolska, arabska? A nevadi vam, ze Arabove dodnes kolonizuji severni Afriku a utlacuji puvodni narody jako Kopty, Berbery, Tuaregy?

5 0
možnosti

Martine, kolonizace ve starých společnostech odpovídala jejich tehdejším paradigmatům. Ovšem taková kolonizace Afriky Evropou v době nedávno minulé, a to za užívání středověkých, ne-li přímo starověkých metod, to už je jiná káva.

0 0
možnosti

Ne se vším bych doslova souhlasil, ale je to jeden z nejlepších textů, které sem na dané téma byl umístěn. Podnět k zamyšlení.

0 0
možnosti

Co přesně říká papež František?

Vy jste tu hodil na papír své názory a zaštiťujete se papežem, ale on ten Vás článek nepsal a žádná jeho citace v článku není. To je demagogické parazitování na autoritě jiného.

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS